Hvem er vi og hvad står vi for!

Velkommen til Kværkeby Friskole

Kværkeby Friskole er en dejlig nyere veletableret friskole, der ligger 3 kilometer udenfor Ringsted by i Kværkeby. Vi ligger i et aktivt lokalmiljø, med smukke landlige omgivelser, og vi har rigtige gode busforbindelser, hvor eleverne let kan køre til skolen fra Ringsted, Vigersted, Borup osv.

Kværkeby  Friskole er en forældrestyret skole, hvor man indgår i et forpligtende fællesskab og hvor forældrene tager aktivt medansvar for deres barns skolegang.

Undervisningen på Kværkeby Friskole foregår i et undervisningsmiljø, hvor lysten til at lære og nysgerrigheden er helt central for alt det vi laver og står for. Vi lægger stor vægt på, at børn er forskellige og at de derfor også skal undervises forskelligt. At skabe et undervisningsmiljø, der er alsidigt, nærværende, trygt og overskueligt, mener vi er den bedste måde at udfordre og udvikle vores elever på.

Vi vægter, at fremme den enkelte elevs personlige udvikling gennem sociale, faglige og kulturelle oplevelser. Her opdager og opdyrker eleven sit potentiale i et fællesskab med andre. Derved styrkes selvtilliden, og der skabes en basis for at gå videre ud i livet som et interesseret, engageret og aktivt menneske.

Kværkeby Friskole er en afdelingsopdelt skole, hvor den aldersintegrerede undervisning er et naturligt fundament for vores læringstænkning. Det giver os de bedste muligheder for at skabe et læringsmiljø, hvor eleverne udfordres på det niveau de er på og hvor eleverne har mulighed for at indgå i et større forpligtende fælleskab end de kan gøre i en normalt årgangsdelt klasse.

På Kværkeby Friskole lægger vi vægt på høj faglig, meningsfyldt undervisning og vi vægter at eleverne dagligt er aktive på mange måder. Vi tester og evaluerer løbende vores elever og evaluerer undervisningen for at sikre, at vores elever udfordres på egne præmisser.

Når eleverne er færdige med skoledagen åbner vores SFO dørene for store som små. Her får børnene mulighed for, mere frit, at udfolde sig fysisk og kreativt.

Ja, der er så meget vi gerne vil fortælle om vores dejlige lille friskole, så hvis du er interesseret i at høre mere om os, er du velkommen til at kontakte os.

Jan Glerup

Fra skolens indvielse august 2012